dilluns, 19 de novembre del 2012

Anton Txèkhov - Els óssos russos


Els óssos russos és una comèdia representada per tres actors i esta dividit en dos actes. Dirigida per el director Boris Rotenstein.
La primera en escena hi ha una dona viuda que no vol oblidar el seu home tot i que ell mai l'havia tractada be ella des de que ell va morir no a sortit de l'habitació on és, el seu criat s'encarrega de fer totes les feines, fins que un dia apareix un senyor que li demana uns diners per tancar els deures que tenia amb el seu marit. 
En la segona escena són un senyor i una senyora que són amics de família des de petits, l'home va a casa de la dona a demanar-li la mà de la seva filla al seu pare, i el seu pare accepta però cada cop que ell li va a dir a la noia es posen a discutir com un matrimoni, per temes sense importància i en realitat s'estimen.

Personalment és una obra que no em va acabar d'agradar ja que trobo que és molt corrent tracta temes quotidians, aquestes dos escenes les podem veure molt en la societat en la que vivim  i trobo que potser perquè m'agüés agradat més hauria d'estar més exagerada la manera d'actuar dels protagonistes ja que en algun moment la vaig veure bastant forçada, la decoració escènica era senzilla amb una taula petita rodona i un mantell de diferent color en cada escena, tres cadires, una gerra d'aigua i un vas, amb aquests set elements han format dos escenes al estar tot ben situat i preparat quedava bastant bé. 

Aquesta obra no deixa de ser un punt de vista de la manera que tenen l'escriptor i el director de riures de l'actual societat , d'enfocar el que molts cops passa en la nostra societat i nosaltres no veiem.


Clara Garcia Collado

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada