dissabte, 18 de gener del 2014

CUBE

El diumenge 15 de Desembre, els alumnes d'Arts Escèniques de l'EASD Ondara , vam tenir una cita amb la Kulbik Dance Company al teatre Ateneu de Tàrrega. Kulbik Dance Company, és un grup de dansa format l'any 2010 per ballarins que provenen d'Andalusia , Catalunya i València . Entre ells trobem a Kanga Valls (director,  coreograf i ballarí), els ballarins Isaac Suárez , Kiko López, Manel Cabeza, Sergi Orduña, i Susanna Ayllón. I per últim a Ulises Paniagua, el poeta.
 El grup utilitza les tècniques més rellevants de l'street dance , com ara Popping, Animation, Locking, Hype... entre altres diciplines artístiques com la dansa contemporània, el mim i la poesia. Pel que fa a la música, Kulbick utilitza música hip hop amb música electrònica , el blues, el jazz i inclús el Reaggae que es van intercalant durant l'espectacle.
L'espectacle que ens presenten aquest grup s'anomena Cube. Aquest espectacle transcorre dins un enorme cub imaginari de línies inexistents on es concentren la llibertat i la seva negació, la curiositat, l'angustia, el joc, l'amor i tantes altres emocions que ens acompanyen cada dia. Els ballarins, ens apropen totes aquestes emocions i passions a través dels seus moviments brillants i plens d'expressivitat, que seguiran el ritme de la música d'una forma sorprenentment precisa. Un altre aspecte que considero impressionant en l'espectacle, és la coordinació del grup. I es que és com si es tractés d'un grup d'androides que estiguessin programats. Es nota, sobretot a través de la coordinació, la unió i la compenetració del grup de ballarins. A part de tota la dedicació i feina que han fet durant aquests dos anys per aconseguir un resultat tant bo.
Començant per l'escenografia, es pot observar que és ben senzilla. L'escenari està pràcticament despullat, a excepció de dos cubs lluminosos , col·locats a cada extrem de l'espai escènic. Escenografia pensada, per tal de que els ballarins tinguin el màxim d'espai possible per desenvolupar a la perfecció tots els seus moviments.  El que sí serà un aspecte important , si més no, essencial per l'espectacle, és la il·luminació. Aquest element serà el que donarà més joc juntament amb la música i la coreografia dels ballarins. La llum, variarà amb constància , adaptant-se a cada moment , donant més expressivitat i màgia als moviments que acompanyarà durant tota la performance.
La música, també serà clarament un dels elements essencials per a l'actuació. Ja que serà la guia per als  ballarins, els quals basaran tots els seus moviments al ritme de la música, que seguiran en tot moment al peu de la lletra. Una música que és fruit de la fusió d'un seguit de melodies, que no ens resulten monòtones, però que tampoc ens semblen escandalosament diferents ja que totes tenen quelcom semblant tot i sé de diferents gèneres musicals. Personalment, trobo que la música està perfectament escollida i que  el resultat de la mescla de cançons que s'ha fet és totalment adequat per a aquest espectacle.
A banda de la música, també rebem alguns missatges poètics de la mà d'Ulises Paniagua, el poeta de la companyia Kulbik Dance Company, que a través de les seves paraules ens transmetrà diverses emocions i reflexions sobre la vida , que els ballarins accentuaran amb el seu moviment corporal.
 Pel que fa al vestuari dels ballarins, es pot veure que és totalment neutre i minimalista. Es tracta de pantalons i samarretes bàsiques de color blanc i negre que portaran nois i noies iguals. I es que és adient, per la complexitat dels passos de ball , que exigeixen una roba còmoda i senzilla per tal de que el grup es pugui moure amb més facilitat per l'escenari, amb una completa comoditat.


En conclusió, tot i que, personalment, prefereixo una altra mena d'actuacions , reconec que els nois de la Kulbick Dance Company, han tret un resultat brillant, com a fruit d'aquests dos anys de dedicació a  Cube, i que es mereixen un gran i fort aplaudiment.





Natàlia L.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada