diumenge, 16 de febrer del 2014

CUBE

El diumenge dia 15 de desembre es va fer un espectacle anomenat Cube, dut a terme pel grup de dansa Kulbik Dance Company, al teatre Ateneu de Tàrrega. L’actuació està formada per coreografies d’un grup de sis ballarins (Kanga Valls, Isaac Suárez, Kiko López, Manel Cabeza, Sergi Orduña y Susanna Ayllón) i per fragments de poètics que apareixen esporàdicament durant l’espectacle, escrits pel narrador, guionista, dramaturg, poeta i director de cine i teatre Ulises Paniagua  . L’espectacle està dirigit per Kanga Valls, que apart de dirigir i ballar, també s’ocupa de les coreografies.

L’espectacle el forma part tot un conjunt d’elements que fan que qui el presenciï tingui la sensació d’impressió.
Començant pels sis balladors, penso que s’ho han preparat molt bé per ballar com han ballat, ja que durant l’espectacle ens han demostrat que tenen un elevat grau de tècnica per ballar i la seva coreografia s’adaptava molt bé al ritme de la cançó, utilitzaven tècniques de dansa com el Popping, Animation, Locking i Hype. La música tenia un paper important en l’espectacle, ja que les coreografies s’han elaborat a partir del ritme i l’estructura de les cançons. S’usava música de diferents estils musicals, els quals alguns eren de música electrònica, Hip Hop, Blues, Jazz, Funk i una mica de Reggae. Un altre element són les llums que es donaven a l’actuació, que donaven un ambient oníric a l’escena, amb contrastos de llum i de colors com el blau i el blanc, un cub que hi havia a escena també donava una llum blava a l’escena. Per últim, l’espectacle també el forma recitacions de poemes que sonen esporàdicament, donant encara més la impressió d’una atmosfera estranya i onírica a l’escena.


En resum, Cube és un espectacle molt treballat i personalment, a mi que no m’interessa gaire la dansa, el recomanaria a tothom, però en especial a la gent que li agrada ballar i veure els espectacles de dansa. S’ha de dir que d’un grup guanyador de diversos premis nacionals i internacionals no et pots esperar menys d’una actuació seva.

Joan Capdevila

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada