dimarts, 18 de febrer del 2014

Temps - Cia. Teatre de Guerrilla

El dia 15 de febrer, a les 22:00h vam assistir a la tragicomèdia anomenada “Temps” representada per l'actor Quim Masferrer, a l'Ateneu de Tàrrega.

L'espectacle consistia en un monòleg en el qual, el personatge explica tot el que pensa sobre la política, la societat... és a dir, té tota la llibertat de explicar tot el que pensa ja que li han anunciat que només li queda una hora i mitja de vida, i això li permet ser lliure en els seus actes ja que no pot ser empresonat, ni multat ni imputat ni castigat, perquè aviat morirà.
Va ser una hora i mitja en la qual, el personatge estava envoltat d'una intensa tristesa, d'una crítica desbocada, d'ironia, de comiats, records, paisatges...dels quals mai més sentirà.

El que predominava més en l'espectacle era l'humor negre, ja que feia broma sobre tota la corrupció que hi ha actualment. També jugava molt amb els espectadors ja que ens parlava directament, fent-nos riure a cada moment.

El personatge es va despullar de totes les coses que el retenien i va mostrar-se de la forma més fidel a ell mateix, ja que va deixar-se anar.
També hi havia la presència d'un personatge al·legòric, el qual simbolitzava el temps.

El vestuari que portava era senzill, ja que només portava un pijama i una bata en depèn de quins moments.
També va fer servir una cadira de rodes, ja que representava que estava malalt i la necessitava, però en alguns moments, li va servir per a crear joc, ja que per exemple, ballava amb ella, o bé s'imaginava que era un toro.

Sobre la il·luminació i el so, cal dir que eren uns elements molt importants en l'espectacle ja que creaven en depèn de quins moments, unes ambientacions que ens transmetien sensacions. Per exemple, en alguns moments es veia el compte enrere dels minuts que li quedaven de vida al personatge i es sentia el so de com anaven passant, i això creava tensió.

Sobre l'escenografia, cal dir que estava formada per unes quantes cortines blanques i una mena de caixa (al final).

També hi havia la presència d'un vídeo en el que es mostrava camins, o carreteres, en els que el personatge anava passant, i també anava creant un joc còmic molt divertit.

En definitiva, aquest espectacle em va agradar molt, ja que em va fer passar una bona estona i em feia riure molt sovint, i vaig gaudir molt. Crec que l'actor ho va representar molt bé, i el to que feia servir era clau en l'espectacle.





Mònica Ruiz!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada