dimarts, 25 de febrer del 2014

CUBE

El passat 15 de desembre de 2013, els alumnes de escèniques de EASD Ondara Tàrrega, vam anar al Teatre Ataneu per veure un espectacle de Kulbilk Dance Company, grup de dansa urbana fundat l’any 2010 amb integrants provinents de Catalunya, Andalusia i València, que explora els innumerables camps del llenguatge gestual i busca transmetre el públic amb el moviment les emocions que viuen dins i fora l’escenari.

KULBILK aposta per la fusió del hip hop amb la música electrònica, el blues, el jazz, el funk, fins i tot el reaggea, tot vertebrat per les tècniques més rellevants del street dance: poping, animation, locking, hype ... i altres disciplines artístiques com el mim o la poesia. Entre les seves nombroses aparicions cal destacar el premi final del programa ‘’Tú si que vales 2011’’ i l’any 2013 ser la companyia més contractada dins del circuit Dansa a Escena de la RED.
CUBE transcorre dins un enorme cub imaginari de línies inexistents on es concentren la llibertat i la seva negació, la curiositat, l’angustia, e joc, l’amor i tantes altres emocions que ens acompanyen cada dia. Una proposta coreogràfica estudiada fins al més mínim detall, fruit de més de dos anys d’un intens treball en equip.
Direcció i Autoria de Kanga Valls.


En la meva opinió, va ser un espectacle massa sobrecarregat per coses artístiques, i es va fer una mica pesat. Crec que amb unes coreografies mes simples i marcades haguessin quedat tot molt millor i inclús mes divertit. Tot i així, s’ha de valorar el gran esforç dels ballarins, que es passen moltes hores assajant per poder tirar endavant la seva carrera professional. 

Paula Sergeeva

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada